Mikrorata – opinie

author
Patryk Byczek
20 lutego 2017
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Mikrorata to kolejna pożyczka na raty dostępna w całości przez Internet. Klienci maksymalnie pożyczą 10000 zł, rozłożone na 24 miesięczne raty.

Właścicielem marki Mikrorata jest spółka Web4finance z siedzibą w Raszynie. Samych pożyczek udział Aasa Polska.

Mikrorata.pl – szczegóły oferty

  • Kwota pożyczki: od 1 000 do 10 000 zł
  • Spłata: od 6 do 24 rat
  • Bez zaświadczeń o dochodach
  • W całości przez Internet
  • Dostępny kalkulator pożyczkowy
  • Szybka decyzja pożyczkowa

Sprawdź również oferty pożyczek bez BIK.

JAK OTRZYMAĆ MIKRORATĘ

Do otrzymania pożyczki potrzebujemy jedynie dowodu osobistego, telefonu oraz konta w banku. W wyjątkowych sytuacjach, pożyczkodawca może poprosić o dokument potwierdzający dochód. Procedura jest bardzo prosta:

1. Wybieramy kwotę pożyczki i okres spłaty

2. Wypełniamy internetowy wniosek o pożyczkę

3. Weryfikacja i wydanie decyzji pożyczkowej

4. Podpisanie umowy u kuriera

5. Wypłata pieniędzy na konto

Szukasz finansowania? Sprawdź najlepsze pożyczki bez zaświadczeń.

KTO MOŻE OTRZYMAĆ PIENIĄDZE

Pożyczka dostępna jest dla osób:

– wieku od 20 do 80 lat

– posiadających polskie obywatelstwo oraz numer PESEL

– z własnym numerem telefonu oraz kontem w banku

– posiadających stałe zatrudnienie

Gdzie weryfikuje swoich klientów Mikrorata:

a) BIG InfoMonitor

b) ERIF

v) KRD

Mikrorata nie jest więc pożyczką dla bezrobotnych ani pożyczką dla zadłużonych.

ILE KOSZTUJE MIKRORATA

Na swojej stronie Mikrorata udostępnia kalkulator pożyczkowy. Przykładowe koszty pożyczki:

Pożyczka 1000 zł na 12 miesięcy – rata wyniesie 123.50 zł

Pożyczka 2000 zł na 12 miesięcy – rata wyniesie 246.18 zł

Pożyczka 4000 zł na 24 miesięcy – rata wyniesie 279.23 zł

Pożyczka 5000 zł na 24 miesięcy – rata wyniesie 328.57 zł.

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RSSO) dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 1500 zł na okres 10 miesięcy wynosi 173,75%. Raty miesięczne (1. 236,74 zł, 2. 235,10 zł, 3. 234,19 zł, 4. 232,63 zł, 5. 231,64 zł, 6. 230,37 zł, 7. 228,93 zł, 8. 227,82 zł, 9. 226,47 zł, 10. 225,27 zł). Roczna stopa oprocentowania (stopa stała) 10%, odsetki od kwoty pożyczki – 69,16 zł, opłata przygotowawcza (jednorazowa) 590 zł, opłata administracyjna (koszt miesięczny – 15 zł tj. koszt za cały okres – 150 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 2 309,16 zł (stan na dzień 11.03.2016 r.).

UWAGA!

Ta pożyczka nie jest już dostępna. Jeżeli szukasz finansowania, sprawdź najlepsze oferty pożyczek online.

author
Patryk Byczek
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

Olka_123
Olka_123
2017-04-10 08:58:05

ja również polecam!

kix
kix
2017-03-04 07:40:13

Pieniądze szybko na koncie, polecam

Podobne artykuły

BNP Paribas wspiera spółkę CLIP Logistyka

BNP Paribas poinformował w komunikacie prasowym, że przyszło mu pełnić rolę agenta kredytu w konsorcjum, które zdecydowało się przyznać spółce CLIP Logistyka finansowanie, którego łączna wartość wynosi 140 000 000 euro. Przygotowana umowa pozwoli wspieranej spółce na refinansowanie posiadanego już zadłużenia oraz będzie motorem do wykonywania dalszych inwestycji. Sprawdzamy szczegóły.    

author
Patryk Byczek
24 sierpnia 2021
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Projekt edukacyjny „Start w studia z Santander”

Santander Bank Polska poinformował w komunikacie prasowym, że Santander Universidades wspólnie z Fundacją Santander wystartowały z projektem edukacyjnym pod hasłem „Start w studia z Santander”. Projekt skierowany jest do uczniów, które w ubiegłym roku szkolnym podchodzili do matury.

author
Patryk Byczek
07 sierpnia 2020
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Krajowy Rejestr Dłużników Niewypłacalnych – najważniejsze informacje

Krajowy Rejestr Dłużników Niewypłacalnych to instytucja powołana przez państwo, istniejąca w ramach Krajowego Rejestru Sądowego. Został utworzony przede wszystkim po to, by zapewnić większe bezpieczeństwo firmom, przedsiębiorcom poprzez wskazanie osób niewypłacalnych, działających na ich niekorzyść.

author
Katarzyna Wasiłowska
23 września 2023
Ekspertka finansowa, absolwentka Uniwersytetu Gdańskiego, nauczycielka i redaktorka na zadluzenia.com. Specjalizuje się w klarownym tłumaczeniu finansów, łącząc doświadczenie pedagogiczne z praktyczną wiedzą z branży.

Bank Pekao w Piotrkowie Trybunalskim

Bank Pekao jest jednym z największych banków detalicznych w Polsce. Placówki banku mieszczą się również w Piotrkowie Trybunalskim – sprawdzamy godziny otwarcia, dane kontaktowe oraz ofertę oddziałów.

author
Patryk Byczek
12 lipca 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Rzecznik Finansowy wydał pierwszą skargę nadzwyczajną

Takiej sytuacji wcześniej nie było: z powodu błędu władzy sądowniczej Rzecznik Finansowy podjął decyzje o wydaniu pierwszej skargi nadzwyczajnej w historii instytucji. Sprawa dotyczy umowy ubezpieczenia na życie, a dokładnie objęcia powódki niedozwoloną opłatą z tytułu przedterminowego rozwiązania umowy.

author
Halszka Gronek
17 grudnia 2019
Ekspertka finansowa na zadluzenia.com, ukończyła dziennikarstwo i socjologię na Uniwersytecie Gdańskim. Autorka kompendiów wiedzy na temat społecznych aspektów świata finansów i ekonomii.

PKO BP w Wołczynie

PKO BP to największy bank w Polsce. Zobacz placówki i oddziały w Wołczynie – godziny otwarcia, dane adresowe oraz ofertę.

author
Aleksandra Gościnna
17 września 2019
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.
Porównaj