Zaplo – oferta pożyczki i opinie

Zaplo – oferta pożyczki i opinie

author
Dominika Sobieraj
06 lutego 2019

Zaplo to jedna z najpopularniejszych pożyczek online w Polsce. Wszystkie formalności załatwimy bez wychodzenia z domu i bez zaświadczeń o dochodach. Maksymalnie możemy otrzymać nawet 15 000 zł i spłatą w ciągu 3 lat. Do 31 marca trwa promocja darmowej pożyczki – sprawdzamy szczegóły.

Zaplo – oferta

Promocyjna oferta

Promocyjna oferta

Kwota pożyczki: od 1000 do 15 000 zł

Spłata: od 3 do 36 miesięcy

W całości przez Internet

Pieniądze na dowolny cel

Promocja – darmowa pożyczka

RRSO z promocją: 0%

RRSO bez promocji: 78,6%

Promocja Zaplo – darmowa pożyczka

Od 5 lutego 2019, trwa promocja „Przetestuj Zaplo”, skierowana do nowych Klientów. Osoby, które otrzymają pożyczkę i w terminie 30 dni od zawarcia umowy oddadzą całość, nie poniosą żadnych dodatkowych kosztów. RRSO wyniesie 0%. Z promocji można skorzystać tylko jeden raz w czasie jej trwania.

Dzięki promocji otrzymujemy darmową pożyczkę – nawet do 15 000 zł. Na skorzystanie z oferty mamy czas tylko do 31.03.2019.

Promocyjną pożyczkę w Zaplo możemy otrzymać w tym miejscu.

Zaplo – informacje o firmie

Marka Zaplo należy do grypy finansowej „4 Finance”, do której należy wszystkim znana firma Vivus.  Oprócz Polski Zaplo działa także w Szwecji, Hiszpanii, Danii, Litwie i Rumunii.

Zaplo jest członkiem Polskiego Związku Instytucji Pożyczkowych z siedzibą w Warszawie.

Kto może otrzymać pożyczkę w Zaplo

Aby otrzymać pożyczkę Zaplo, należy mieć:

– od 21 do 75 lat
– polskie obywatelstwo
– pełną zdolność do czynności prawnych
– zamieszkanie w Polsce
– zdolność kredytową
– regularne dochody
– brak zaległych pożyczek w Zaplo
– pozytywną historię kredytową
– konto w banku, telefon oraz adres e-mail.

Do wnioskowania o pieniądze nie potrzebujemy natomiast zaświadczenia o dochodach. Zaplo jest bowiem przykładem pożyczki na dowód – we wniosku podajemy wyłącznie dane z dowodu osobistego oraz informacje o naszych dochodach.

Jak otrzymać pożyczkę w Zaplo.pl

Cały proces odbywa się przez Internet. O pożyczkę można wnioskować z dowolnego miejsca i w dowolny sposób – za pośrednictwem komputera, smartfona czy tableta. Jak wnioskować o pożyczkę ?

1. Za pomocą suwaków wybieramy kwotę pożyczki i okres spłaty.

2. Wypełniamy formularz rejestracyjny:

3. Tworzymy konto Klienta w Zaplo.

4. Składamy wniosek o pożyczkę.

5. Firma weryfikuje nasze dane (przelew weryfikacyjny lub aplikacja Instantor).

6. Decyzja w sprawie przyznania pożyczki.

7. Wypłata pieniędzy na konto.

Zaplo – kiedy otrzymam pieniądze

Zaplo udziela pożyczek:

– od poniedziałku do piątku (w godzinach 8:00 – 22:00)

– w soboty i niedziele (w godzinach 8:00 – 20:00)

Wnioski można składać w dowolnym czasie 24 godziny na dobę.

Czas weryfikacji naszego wniosku uzależniony jest między innymi od poprawności wszystkich wskazanych danych oraz wybranej metody weryfikacji tożsamości (przelew weryfikacyjny lub aplikacja Instantor).

Co do zasady – jeżeli decyzja w sprawie przyznania pożyczki będzie pozytywna, pieniądze zostaną przelane nawet w ciągu 15 minut od czasu pozytywnej decyzji. Reszta zależy od tego w jakim banku mamy rachunek bankowy.

Pożyczkę najszybciej otrzymają Klienci posiadający konta w następujących bankach:

– Alior Bank
– Bank Millennium
– Getin Bank
– PKO BP.

W tych właśnie bankach Zaplo posiada rachunki bankowe. Dzięki temu wypłata pieniędzy odbywa się natychmiast – jest to bowiem przelew wewnętrzny.

Co jeżeli mamy konto w innym banku? W takim przypadku pieniądze trafią do nas zgodnie z sesjami Elixir, jakie obowiązują w naszym banku.

Ile kosztuje pożyczka w Zaplo?

Od 5 lutego do 31 marca 2019, obowiązuje promocja „Przetestuj Zaplo”. Jeżeli zdecydujemy się na oddanie całej kwoty pożyczki w terminie 30 dni, nie poniesiemy żadnych dodatkowych kosztów. Oddajemy dokładnie tyle, ile pożyczyliśmy.

Jeżeli w ciągu 30 dni nie zwrócimy całości, pożyczkę spłacimy w miesięcznych ratach, wskazany we wniosek pożyczkowym.

Sprawdźmy, ile zapłacimy za pożyczkę w Zaplo bez promocji:

Pożyczka 1000 zł na 3 miesiące, rata wyniesie 424 zł.
Pożyczka 1000 zł na 6 miesięcy, rata wyniesie 239 zł.
Pożyczka 2000 zł na 6 miesięcy, rata wyniesie 501 zł.
Pożyczka 2000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 271 zł.
Pożyczka 3000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 416 zł.
Pożyczka 3000 zł na 24 miesiące, rata wyniesie 251 zł.

Pożyczka 5000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 711 zł.
Pożyczka 5000 zł na 24 miesięcy, rata wyniesie 411 zł.
Pożyczka 5000 zł na 36 miesięcy, rata wyniesie 301 zł.
Pożyczka 10 000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 1396 zł.
Pożyczka 10 000 zł na 24 miesięcy, rata wyniesie 831 zł.
Pożyczka 10 000 zł na 36 miesięcy, rata wyniesie 601 zł.

Pożyczka 12 000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 1646 zł.
Pożyczka 12 000 zł na 24 miesiące, rata wyniesie 986 zł.
Pożyczka 12 000 zł na 36 miesięcy, rata wyniesie 721 zł.
Pożyczka 15 000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 2041 zł.
Pożyczka 15 000 zł na 24 miesiące, rata wyniesie 1251 zł.
Pożyczka 15 000 zł na 36 miesięcy, rata wyniesie 901 zł.

Cały kalkulator pożyczkowy w Zaplo znajdziecie tutaj.

Maksymalna kwota pożyczki jest dostępna od samego początku – także dla nowych Klientów.

Zaplo – czy sprawdza BIK, KRD i inne bazy?

Zaplo weryfikuje potencjalnych Klientów w większości baz, takich jak:

1) Biuro Informacji Kredytowej
2) Krajowy Rejestr Długów KRD
3) BIG InfoMonitor
4) ERIF Biuro Informacji Gospodarczej
5) Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej.

Jeżeli mamy negatywną historię kredytową – szanse na otrzymanie pożyczki w Zaplo są niskie. Należy wówczas sprawdzić inne oferty – tak zwanych „pożyczek bez BIK” .

Zaplo – logowanie

Po założeniu Konta Klienta, możemy się do niego zalogować w dowolnym momencie. Należy to zrobić bezpośrednio na stronie Zaplo.pl – radzimy unikać jakichkolwiek pośredników, którzy reklamują się w ten sposób w Google.

Aby zalogować się w Zaplo wystarczy podać swój adres e-mail oraz wcześniej ustanowione hasło.

Jeżeli zapomnimy hasła – możemy je szybko odzyskać za pośrednictwem poczty e-mail lub SMSa:

Zaplo – kontakt

Dane pożyczkodawcy:

Zaplo sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 16c
02-092 Warszawa

Mapa dojazdu:

Dane spółki:

NIP: 5213660875
REGON: 146952871
KRS: 0000483782

Z firmą Zaplo możemy się skontaktować za pośrednictwem infolinii, poczty e-mail lub specjalnego czatu z konsultantem.

Infolinia Zaplo:

22 133 38 88

22 267 30 00


Godziny pracy infolinii:

Poniedziałek-piątek 8:00 – 22:00

Soboty i niedziele: 8:00 – 20:00


Adres e-mail: [email protected]

Czat z konsultantem dostępny jest pod adresem: https://www.zaplo.pl/kontakt

Zaplo – opinie

Zaplo to bezpieczna i sprawdzona firma udzielająca pożyczek ratalnych. Oferta cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem Klientów. Na uwagę zasługuje wysoka kwota pożyczki – nawet 15 000 zł, dostępna również dla nowych Klientów. Spłatę można rozłożyć nawet na 3 lata, ale bez możliwości przedłużenia. Na tle konkurencji, atrakcyjnie wygląda RRSO (78,6% dla przykładu reprezentatywnego). Dodatkowy atut to darmowa pożyczka – przy spłacie w ciągu 30 dni. Promocja obowiązuje tylko do końca marca 2019.

Plusy:

– wysoka kwota pożyczki
– długi okres spłaty
– w całości przez Internet
– bez zaświadczeń od pracodawcy
– wystarczą dane z dowodu osobistego
– atrakcyjna promocja darmowej pożyczki
– pożyczki są udzielane także w weekendy
– intuicyjny kalkulator pożyczkowy
– prosty wniosek pożyczkowy
– szybka decyzja pożyczkowa

Minusy:

– weryfikacja w wielu bazach
– pożyczka dostępna od 21 lat

Przykład reprezentatywny bez promocji: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) to 78,6%; całkowita kwota pożyczki (bez kredytowanych kosztów) 7 500 zł; zmienna stopa oprocentowania 10%, całkowity koszt pożyczki 8 712 zł (w tym: prowizja 7 500 zł, odsetki 1 212 zł); całkowita kwota do zapłaty 16 212 zł, płatna w 36 miesięcznych ratach (35 rat po 450,33 zł i ostatnia 36 rata: 450,45 zł). Kalkulacja na dzień 03.12.2018. Udzielenie pożyczki oraz przesunięcie terminu spłaty raty zależy od dokonania uprzedniej oceny zdolności kredytowej wnioskodawcy. Opłata rejestracyjna (zwrotna): 1 gr.

Przykład reprezentatywny dla promocji: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) to 0 %; całkowita kwota pożyczki (bez kredytowanych kosztów) 7 500 zł; zmienna stopa oprocentowania 0 %, całkowity koszt pożyczki 0 zł (w tym: prowizja 0 zł, odsetki 0zł); całkowita kwota do zapłaty 7 500 zł, przy założeniu, że Pożyczkobiorca spłaci jednorazowo Całkowitą Kwotę Pożyczki w terminie do 30 dni od dnia zawarcia Umowy Pożyczki. Kalkulacja na dzień 23.01.2019 r. W przypadku braku spłaty Pożyczki zgodnie z warunkami Promocji Pożyczkobiorca zobowiązany jest do poniesienia kosztów Pożyczki zgodnie z warunkami wskazanymi w Umowie. 


Źródło:

https://www.zaplo.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

marzena.dworak
marzena.dworak
2019-03-26 11:27:27

brałam pożyczkę w Zaplo, fajna firma. pieniądze otrzymałam bardzo szybko bez większych problemów. miła Pani, która informowała mnie o przebiegu procesu pożyczkowego zaznaczyła także, że warto odwiedzać ich główną stronę, bo pojawiają się tam newsy o promocjach zarówno dla nowych i obecnych i byłych klientów. 5/5

Podobne artykuły

W 2021 roku spis ludności i mieszkań
Ekonomia
author
Patryk Byczek
21 lipca 2018

W 2021 roku spis ludności i mieszkań

KredytOK w Mławie
Oddziały
autor wpisu
Marta-Bogacka-Nowak
04 lutego 2017

KredytOK w Mławie

Większa pożyczka w Vivus.pl
Wpisy
autor wpisu
Sienkiewicz
04 maja 2017

Większa pożyczka w Vivus.pl

Ile zarabia minister?
Bez kategorii
author
Dominika Sobieraj
30 stycznia 2019

Ile zarabia minister?

NFZ zacznie finansować pobyt rodziców w szpitalu
Bez kategorii
author
Alicja Uzarowicz
19 maja 2019

NFZ zacznie finansować pobyt rodziców w szpitalu

Polacy cały czas palą śmieci
Blog
author
Aneta Jankowska
15 listopada 2018

Polacy cały czas palą śmieci

Porównaj