SYSTEM3000 – giełda długów

SYSTEM3000 – giełda długów

author
Dominika Byczek
01 lipca 2020
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.
Kategoria

SYSTEM3000 to internetowa giełda długów i wierzytelności. Dzięki niej możemy bezpłatnie dodać dłużnika i jego dług do bazy danych. Firma wie, że czas to pieniądz, więc dokłada wszelkich starań, by zwiększyć skuteczność działań windykacyjnych i jak najszybciej odzyskać należności przedsiębiorcy.

SYSTEM3000 – co to jest?

SYSTEM3000 to nowoczesna platforma, która pomaga przedsiębiorcom w odzyskiwaniu ich należności. Dzięki platformie możemy zarządzać swoją bazą dłużników oraz bazą wierzytelności, by na bieżąco widzieć, na jakim etapie jest obecnie odzyskiwanie naszych pieniędzy. SYSTEM3000 daje nam narzędzie, które pozwoli nam rozwiązać nasze problemy z dłużnikami unikającymi windykacji.

SYSTEM3000

SYSTEM3000

0 zł za rejestrację

0 zł za dodanie długu i dłużnika

0 zł za wystawienie długu na sprzedaż

149 zł za sporządzenie wysyłki do zapłaty

Kancelarie zrzeszone w ramach SYSTEM3000 mogą także w imieniu przedsiębiorcy wystosować pisma z poleceniem zapłaty oraz zapewnić mu pełne wsparcie w przypadku postępowań sądowych. Celem działania całego systemu jest zaoszczędzenie czasu i stresu przedsiębiorcy.

“Czas jest bezcenną wartością, która dobrze wykorzystana, zapewnia sukces w biznesie” – takie hasło znajdziemy na stronie głównej SYSTEM3000 i jest ono definicją podejścia, które do własnego przedsięwzięcia ma firma. Wszystkie narzędzia, które przygotowała ona dla przedsiębiorców, skupiają się właśnie na tym, by maksymalnie ułatwić im zarządzanie własnymi wierzytelnościami.

Potrzebujesz dodatkowej gotówki? Sprawdź najlepsze:

 

Pożyczki dla zadłużonych – także z komornikiem

 

Pożyczki bez baz – tylko aktualne oferty

SYSTEM3000 – oferta

Platforma SYSTEM3000 oferuje trzy podstawowe typy usług:

1) zarządzanie bazą dłużników i wierzytelności,

2) wysyłaniem wezwania do zapłaty,

3) wystawianiem długu na platformie.

źródło: https://www.system3000.pl

1) Możliwość dodania dłużnika i długu

SYSTEM3000 oferuje darmową usługę dodawania dłużnika oraz długu do bazy. Aby tego dokonać, trzeba najpierw zarejestrować się w systemie, a potem przejść do rejestracji dłużnika/długu logując się na swoje konto. Do rejestracji wymagane jest podanie nazwy firmy, adresu e-mail oraz numeru NIP firmy, którą reprezentujemy.

2) Możliwość wysłania wezwania do zapłaty

W ramach płatnej usługi możemy skorzystać z wystawienia w naszym imieniu wezwania do zapłaty. Zostanie ono wystosowane przez jedną z kancelarii współpracujących z SYSTEM3000 (przejdź do System 3000 – kancelarie współpracujące). Kancelarie zapewniają również pełne wsparcie w przypadku postępowań sądowych. Zlecenie wysłania wezwania do zapłaty również wymaga zalogowania się do swojego konta.

3) Możliwość wystawienia długu na platformie

SYSTEM3000 umożliwia również darmowe wystawienie wierzytelności na giełdzie długów. Zwlekający z zapłatą dłużnik jest automatycznie informowany o wystawieniu jego długu na sprzedaż. Wystawienie długu na platformie wymaga uprzedniego dodania go do bazy długów.

Internetowa baza dłużników

Internetowy rejestr dłużników SYSTEM3000 jest publiczny i dostępny dla każdego, także niezalogowanego użytkownika. Znajdziemy go pod adresem: https://www.system3000.pl/gielda_dlugow/.

Automatycznie po wejściu na rejestr zobaczymy listę wierzytelności – na pierwszej stronie są te długi, których wierzyciele dodatkowo zapłacili za to, by były one od razu widoczne.

źródło: https://www.system3000.pl/gielda_dlugow/?term=firma (stan na dzień 30.06.2020)

Pozostałe długi możemy po prostu przeglądać klikając kolejne podstrony lub wyszukując danego dłużnika po nazwie lub fragmencie nazwy, np.:

źródło: https://www.system3000.pl/gielda_dlugow/?term=firma (stan na dzień 30.06.2020)

SYSTEM3000 – cennik

Podsumujmy teraz cały system cen stosowany przez SYSTEM3000. Dodanie dłużnika i długu do systemu jest zupełnie bezpłatne. Za 0 zł możemy również wystawić dług na giełdzie. Koszt otrzymania powiadomienia zaczyna się od 6 zł, a opcja wysłania wezwania do zapłaty w imieniu przedsiębiorcy kosztuje w promocji 149 zł brutto.

Wysyłka pisemnego powiadomienia o sprzedaży długu kosztuje natomiast 29 zł, a za publikację długu na pierwszej stronie giełdy długów trzeba zapłacić 16 zł. Poniżej prezentujemy cennik SYSTEM3000 w formie tabeli.

rejestacja i utrzymanie konta

0 zł

dodanie dłużnika do bazy

0 zł

dodanie długu do bazy

0 zł

wystawienie długu na sprzedaż

0 zł

wiadomość SMS do dłużnika

o wystawieniu długu na sprzedaż

6 zł

wysyłka pisemnego powiadomienia

o sprzedaży długu

29 zł

publikacja długu na pierwszej stronie

giełdy długów

16 zł

sporządzenie oraz wysyłka wezwania

do zapłaty przez Adwokata/Radcę

149 zł

Dlaczego warto skorzystać z giełdy długów?

Z giełdy długów warto korzystać głównie z dwóch powodów – przede wszystkim dla własnego interesu, bo wystawiając czyjś dług do publicznej wiadomości możemy przyspieszyć jego działania zmierzające do uregulowania należności, a po drugie dla interesu innych potencjalnych kontrahentów, by wiedzieli oni, z kim nie warto podpisywać umów.

Każda niespłacona wierzytelność przez daną firmę jest potencjalnym sygnałem ostrzegawczym, że kiedy firma ta nawiąże współpracę z nami, również może należności nie uregulować.

SYSTEM3000 – kontakt, infolinia

Z SYSTEM3000 możemy skontaktować się przez telefon, e-mail oraz przez formularz kontaktowy. Podajemy najważniejsze dane kontaktowe w poniższej ramce.

Numer telefonu łączy nas bezpośrednio z konsultantem, nie ma żadnego centrum przekierowań, w którym musimy wybierać konkretne klawisze na klawiaturze numerycznej naszego telefonu w zależności od wybranego tematu rozmowy.

SYSTEM3000 – formularz kontaktowy

Kontakt z firmą SYSTEM3000 możemy nawiązać również poprzez formularz kontaktowy. Formularz wypełniamy pod adresem: https://www.system3000.pl/kontakt/, czyli w zakładce “kontakt” na głównej stronie internetowej SYSTEM3000. W formularzu podajemy nasze imię, nazwisko, nazwę firmy oraz adres e-mail. Wiadomość wprowadzamy w oknie “treść wiadomości”.

Po wpisaniu wiadomości wystarczy już tylko wyrazić zgodę na przetwarzanie naszych danych (RODO). Odpowiedź przyjdzie na nasz adres e-mailowy.

Jak dodać dłużnika do giełdy długów?

Aby dodać dłużnika do giełdy długów, musimy wykonać kolejno cztery proste kroki:

1) Rejestrujemy swoją firmę na portalu.

2) Dodajemy dłużnika do bazy danych.

3) Wybieramy kancelarię i zawiadamiamy dłużnika o podjętych działaniach.

4) Zlecamy windykację i wystawiamy dług na sprzedaż na giełdzie długów.

System 3000 – kancelarie współpracujące 

Z SYSTEM3000 współpracują obecnie dwie kancelarie adwokackie:

PARTNER Artur Person
Kancelaria Radcy Prawnego
Inżynierska 23
81-512 Gdynia

Kancelaria Radca Prawny
Magdalena Bełza – Rojkowska
Chodkiewicza 19c/21
85-065 Bydgoszcz


Źródło:

https://www.system3000.pl/

author
Dominika Byczek
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

Izabela Łukaszewicz
Izabela Łukaszewicz
2020-10-23 16:12:01

Skorzystałam parokrotnie z usług firmy SYSTEM 3000 i w większości przypadków postępowanie tej firmy zakończyło się sukcesem i zwrotem zaległych należności od moich niesumiennych kontrahentów .

Podobne artykuły

Poczta Polska wspiera walkę z koronawirusem

Rzecznik prasowy Poczty Polskiej, Justyna Siwek, poinformowała w komunikacie, że Poczta Polska nie tylko skupia się na nieprzerwanej obsłudze Klientów, ale podejmuje także inne dodatkowe zadania mające na celu pomoc w walce z epidemią koronawirusa. “Spółka dostarcza płyny dezynfekujące do szpitali, przychodni oraz policji i straży granicznej” – informuje.

author
Dominika Byczek
09 kwietnia 2020
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Alior Bank w Grajewie

Alior Bank jest jednym z największych banków detalicznych w kraju. Sprawdziliśmy oddziały i placówki w Grajewie – zobacz godziny otwarcia, dane kontaktowe i opinie.

author
Aleksandra Gościnna
21 maja 2019
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.

Alior Bank w Wieluniu

Alior Bank jest jednym z największych banków detalicznych w Polsce. Sprawdziliśmy placówki i oddziały w Wieluniu – zapoznaj się z godzinami otwarcia, danymi kontaktowymi i opiniami.

author
Aleksandra Gościnna
09 czerwca 2019
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.

Kredyt samochodowy Siedlce

Rozważasz podjęcie kredytu samochodowego? Szukasz najlepszych ofert z niskim oprocentowaniem? Sprawdź poniższy ranking i porównaj oferty banków z Twojego miasta. Maksymalna kwota możliwa do uzyskania, to nawet 500 000 zł.

author
Patryk Byczek
10 listopada 2017
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Ekstraklasa i PKO Faktoring zawarły umowę

W swoim najnowszym komunikacie PKO Bank Polski poinformował o tym, że jeden z podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, PKO Faktoring, podpisał bardzo ważną umowę. Drugą stroną porozumienia jest Ekstraklasa S.A., a współpraca ma poprawić stan finansów klubów ligi.

author
Alicja Hirsekorn
22 listopada 2019
Prawniczka, absolwentka Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Specjalizuje się w prawie konsumenckim i pracy, a także w aspektach prawniczych działalności gospodarczej. Autorka artykułów o zmianach w prawie finansowym.

ING i Patronite zapraszają na spotkania z twórcami internetowymi

ING Bank Śląski wraz z serwisem Patronite organizują spotkania ze znanymi twórcami. Pierwszy meet-up odbędzie się w Warszawie 23 października bieżącego roku. Spotkania są częścią akcji „Najlepiej robić swoje”.

author
Patryk Byczek
16 października 2018
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Porównaj