Pożyczka Wynajmowana w Provident

Pożyczka Wynajmowana w Provident

author
Patryk Byczek
04 października 2017
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Pożyczka Wynajmowana to nowa oferta specjalna firmy Provident. Pieniądze dostajemy od razu, ale kapitał oddajemy dopiero przy piątej racie, co miesiąc płacąc wyłącznie niewielką opłatę za „wynajęcie”.

Oferta specjalna trwa od 04.10.2017 do 26.12.2017. Mogą z niej skorzystać wyłącznie nowi Klienci. Pożyczka Wynajmowana dostępna jest przez Internet lub u Doradcy Klienta, a spłata odbywa się zawsze w 5 ratach.

Szczegóły oferty:

Provident Pożyczka Wynajmowana

  • Kwota pożyczki: od 500 do 4 000 zł
  • Spłata: zawsze w 5 ratach
  • 4 niskie raty „za wynajem”
  • 5 rata ze spłatą kapitału
  • Dostępna w całości przez Internet
  • Wypłata przelewem na konto
  • RRSO 80,17%
  • Oferta od 04.10.2017 do 26.12.2017

Złóż wniosek

Zobaczmy, o co dokładnie chodzi w ofercie specjalnej Providenta. Przy pożyczce 2500 zł, spłata wygląda następująco:

4 pierwsze raty po 100 zł

5 ostatnia rata w kwocie 2100 zł

Łącznie oddajemy 2500 zł

To dość atrakcyjna oferta, zważywszy, że cały kapitał oddajemy dopiero na koniec spłaty. Miesięczny koszt za każdy pożyczony 1000 zł to 50 zł.

JAK OTRZYMAĆ POŻYCZKĘ WYNAJMOWANĄ

Pożyczka dostępna jest w całości online, bez wychodzenia z domu i bez wizyty przedstawiciela firmy Provident. Proces wygląda następująco:

1. Wypełniamy wniosek przez Internet.

2. Provident weryfikuje dane we wniosku.

3. Decyzja w sprawie przyznania pożyczki.

4. Wypłata pieniędzy na konto.

ILE KOSZTUJE POŻYCZKA WYNAJMOWANA

Koszt pożyczki i wysokość każdej raty ustalimy dzięki wbudowanemu kalkulatorowi pożyczkowemu. Koszty wyglądają następująco:

Pożyczka Wynajmowana w kwocie 1000 zł:

4 pierwsze raty po 50 zł

5 rata w wysokości 1050 zł

Łącznie oddajemy 1250 zł


Pożyczka Wynajmowana w kwocie 2000 zł:

4 pierwsze raty po 100 zł

5 rata w wysokości 2100 zł

Łącznie oddajemy 2500 zł


Pożyczka Wynajmowana w kwocie 3000 zł:

4 pierwsze raty po 150 zł

5 rata w wysokości 3150 zł

Łącznie oddajemy 3750 zł


Pożyczka Wynajmowana w kwocie 4000 zł:

4 pierwsze raty po 200 zł

5 rata w wysokości 4200 zł

Łącznie oddajemy 5000 zł

PODSUMOWANIE I OPINIE

"Wynajęcie" pożyczki to nowość na rynku pozabankowych pożyczek ratalnych. Pożyczka Wynajmowana prawdopodobnie będzie się cieszyć dużym zainteresowaniem – Provident to w końcu największa firma pożyczkowa w Polsce (drugie miejsce zajmuje Profi Credit). Pytanie, czy Klienci będą gotowi na jednorazową spłatę po 5 miesiącach. 

Produkt dodatkowo będzie promowany w telewizji oraz Internecie.

Plusy:

– relatywnie niski koszt pożyczki

– dostępność przez Internet

– niska rata przez 4 miesiące

– dostępny kalkulator pożyczkowy

– nowość na rynku pożyczek pozabankowych

Minusy:

– niska kwota pożyczki

– krótki okres spłaty

– wysoka kwota ostatniej raty

Poniżej reklama Pożyczki Wynajmowanej:

Źródło: oficjalny kanał Provident Polska na YouTube

Przykład reprezentatywny: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 80,17%; całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) – 1000 zł; całkowita kwota do zapłaty – 1250 zł (w tym: prowizja – 250 zł, odsetki – 0 zł); roczna stopa oprocentowania – 0%; 5 miesięcznych rat: 4 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości 50 zł, ostatnia, 5. miesięczna rata w wysokości 1050 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 4.10.2017 na reprezentatywnym przykładzie.

author
Patryk Byczek
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

mi--78
mi--78
2017-10-05 08:11:46

Ale RRSO nie obrazuje idealnie kosztów w przypadku kosztów pożyczki na kilka miesięcy. Patrząc obiektywnie, pożyczka w providencie wygląda dobrze cenowo - pożyczam 1000 zł, oddaję 1250 zł. To prosta oferta i uczciwa finansowo

sinul
sinul
2017-10-04 18:26:24

50 zł kosztów na 1000 zł miesięcznie dobrze wygląda na papierze. Gorzej z tym rrso na poziomie 80%...

Podobne artykuły

Santander Consumer Bank Śrem

Santander Consumer Bank to jeden z najpopularniejszych banków detalicznych w Polsce. Specjalizuje się w kredytach gotówkowych, ratalnych oraz samochodowych. Sprawdź oddziały Santander Consumer Banku w Śremie – adres, telefon, godziny otwarcia oraz mapę dojazdu.

author
Dorota Grycko
25 czerwca 2021
Ekspertka finansowa na zadluzenia.com od 2021, absolwentka filologii polskiej Uniwersytetu Gdańskiego. Specjalizuje się w edukacji, także finansowej, pomagając czytelnikom zrozumieć i kontrolować swoje finanse.

Bank Pekao wprowadza usługę SelfieSign

Bank Pekao poinformował w komunikacie prasowym, że jako pierwszy bank w Polsce wdrożył do swojej oferty (i wprowadził na rynek) całkowicie nowy tryb zdalnego nawiązywania relacji z Klientami firmowymi. Nowoczesną usługę nazwano SelfieSign, ponieważ skupia ona w sobie zdalną weryfikację tożsamości na selfie z elektronicznym podpisem kwalifikowanym eSignature. Sprawdzamy szczegóły.

author
Patryk Byczek
22 września 2021
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Bank Spółdzielczy w Hajnówce sesje przychodzące i wychodzące

Chcesz sprawdzić, o której godzinie pieniądze dotrą na konto w Banku Spółdzielczym w Hajnówce? A może chcesz wiedzieć, o jakiej porze przelew zostanie realnie wysłany z konta w tym banku? Sprawdź sesje przychodzące i wychodzące Elixir w Bank Spółdzielczym Hajnówka.

author
Patryk Byczek
03 października 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Alior Bank w Zielonej Górze

Alior Bank jest jednym z największych banków detalicznych w Polsce. Sprawdziliśmy placówki i oddziały w Zielonej Górze – zapoznaj się z godzinami otwarcia, danymi kontaktowymi i opiniami.

author
Aleksandra Gościnna
15 czerwca 2019
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.

Provident przedłuża promocję darmowej pożyczki

Do 31 maja możemy wziąć bezpłatną pożyczkę w firmie Provident. Maksymalnie pożyczymy nawet 7500 zł, ale pieniądze trzeba oddać w jednej racie.

author
Patryk Byczek
30 kwietnia 2016
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Karta kredytowa Vanquis Bank

Osoby z negatywną historią kredytową w BIK (Biurze Informacji Kredytowej) mają szansę na kartę kredytową w Vanquis Banku. W ramach limitu mogą otrzymać nawet do 15 000 zł.

author
Patryk Byczek
17 lipca 2014
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Porównaj