SGB Bank opinie

SGB Bank opinie

author
Dominika Byczek
04 listopada 2020
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.
Kategoria

Jesteś Klientem SGB Banku lub zastanawiasz się nad jego ofertą ? Sprawdź opinie Klientów o SGB Banku.

SGB to bank spółdzielczy, który zrzesza w sobie 202 instytucje spółdzielcze. Utworzony w 2015 roku, kiedy to nazwę Gospodarczy Bank Wielkopolski zmieniono na Spółdzielczą Grupę Bankową.

Dodaj swoją opinię na temat SGB Banku.

Siedziba Banku:

Spółdzielcza Grupa Bankowa

ul.Szarych Szeregów 23A

60-462 Poznań

Adres korespondencyjny:

Spółdzielcza Grupa Bankowa

ul.Szarych Szeregów 23A

60-462 Poznań

KRS: 004848247
NIP: 7770005362
REGON: 0000058205
Kapitał zakładowy: 303 846 600 zł

Mapa dojazdu – siedziba banku:

Nazwa banku:SGB Bank
Data powstania:1990 rok
Siedziba banku:Poznań
Rodzaj banku:bank uniwersalny
Prezes banku:Mirosław Skiba
Forma prawna:spółka akcyjna
KRS:0000058205
NIP:7770005362

SGB Bank – co wyróżnia?

1. Patronem bankowej spółdzielczości, która leży u podstaw funkcjonowania wszystkich banków spółdzielczych, jest ksiądz Piotr Wawrzyniak. Główne hasło spółdzielczości, zaczerpnięte właśnie od tego księga, to “wspólną pracą a siłami zjednoczonymi”.

2. W skład Spółdzielczej Grupy Bankowej wchodzą łącznie 192 Banki Spółdzielcze z kilku województw: wielkopolskiego, zachodniopomorskiego, dolnośląskiego, pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, łódzkiego i lubuskiego.

3. Początków idei spółdzielczości możemy doszukiwać się już w okresie późnego średniowiecza. Pierwszymi instytucjami opartymi na tej idei były tzw. banki pobożne (działające w XVI wieku).

4. Na stronie głównej SGB Banku możemy zawsze znaleźć aktualne kursy walut. W podstawowym panelu prezentowane są 4 waluty, ale listę pozostałych możemy rozwinąć poprzez kliknięcie “zobacz więcej”.

5. W 2019 roku SGB Bank udostępnia wszystkim swoim Klientom najnowocześniejsze systemy płatności mobilnych: BLIK, Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay i Fitbit Pay.

OPINIE O SGB BANKU

Masz pozytywne lub negatywne doświadczenia dotyczące współpracy z SGB Bankiem ? Podziel się swoją opinią.

Najczęściej wskazywane plusy:

– spora liczba oddziałów,
– sprawna infolinia,
– możliwość skorzystania z pomocy doradcy podczas wyboru produktu.

Najczęściej wskazywane minusy:

– brak Blika,
– brak Google Pay,
– brak Apple Pay.

author
Dominika Byczek
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

Lucy
Lucy
2023-06-20 08:38:39

Wielkie dzięki dla pana informatyka , służy pomocą i doradztwem . Nigdy mi nie odmówił pomocy ., dziękuję bardzo , dużo zdrowia.

Beb
Beb
2023-02-25 16:58:39

Bank nie powiadomil mnie ze mam komornika... Nie odbieralem poczty i niewiedzialem ze zajol moje konto, wsiachly pieniadze,i nikt nie byl w stanie Mi wytlumaczyc gdzie Sa...Druga sprawa pieniadze z zagranicy nie Sa ksiegowane w piatek zeby czlowiek mial na wik .Gdzie wszyscy inni Maja SGB czeka bog wie za czym zastanawiam sie czy w tym czasie nie zmieniaja kursow walut i w poniedzialek z rana sa...masakra zaluje ze mam tam konto......

Adam
Adam
2022-02-04 12:30:35

W skład banku wchodzi niby 192 banki spółdzielcze ale z tego nic nie wynika - bo boja się rolnikom udzielać kredytu, Obsługa oparta o skostniałe staroświeckie zasady, po wszystko przyjdź do oddziału kilka razy i odczekaj swoje - nie szanujące czasu rolnika. Chcą obracać pieniędzmi gospodarstwa ale nie oferują niczego dla gospodarstwa.

Tomisław
Tomisław
2021-04-18 11:03:50

Warto rating polskich banków z 2020 r. i objaśnienia do niego przeczytać. Miejsce, w którym znajduje się SGB i opis klasyfikacji jest najlepszym świadectwem dla tego banku. Przypadek?

Podobne artykuły

Bank Pekao w Białobrzegach

Bank Pekao jest jednym z największych banków detalicznych w Polsce. Jeden z jego oddziałów mieści się w Białobrzegu – sprawdzamy godziny otwarcia, dane kontaktowe oraz ofertę placówki.

author
Patryk Byczek
13 lipca 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Bank Spółdzielczy w Krzeszowicach – oddziały, kontakt, kod SWIFT, IBAN

Bank Spółdzielczy w Krzeszowicach to polski bank, który jest zrzeszony w Grupie BPS. Sprawdzamy oddziały banku, godziny otwarcia, kod SWIFT, infolinię oraz dane kontaktowe.

author
Patryk Byczek
01 października 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Pożyczki bez BIK Racibórz

Bank odmówił Ci udzielenia kredytu, a potrzebujesz gotówki „na teraz”? Zastanów się nad skorzystaniem z coraz bardziej popularnej pożyczki bez BIK, czyli pożyczki gotówkowej, która jest dostępna bez sprawdzania Konsumenta w Biurze Informacji Kredytowej (BIK). Okazuje się jednak, że firmy pożyczkowe kontrolują swoich Klientów, weryfikując ich zdolność kredytową. Posługują się przy tym specjalnymi, autorskimi programami oraz danymi z BIGów, czyli Biur Informacji Gospodarczej. Wybierając między wieloma firmami, starajmy zaufać się tej najbardziej wiarygodnej, oferującej jednocześnie najlepsze warunki pożyczki.

author
Aleksandra Gościnna
11 maja 2022
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.

BNP Paribas udzielił wsparcia Cyfrowemu Polsatowi

BNP Paribas poinformował w komunikacie prasowym, że wcielił się w rolę doradcy finansowego spółki Cyfrowy Polsat S.A. podczas transakcji sprzedaży pakietu udziałów Polkomtel Infrastruktura sp. z o.o. na rzecz Cellnex Telecom. Sprawdzamy szczegóły.

author
Patryk Byczek
04 marca 2021
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Promocja: „Nowe środki na Elastycznym Koncie Oszczędnościowym – IV edycja” w Getin Banku

W Getin Banku rozpoczęła się trzecia edycja promocji Elastycznego Konta Oszczędnościowego. W związku ze skorzystaniem z oferty Klienci mogą otrzymać promocyjne oprocentowanie wynoszące 2,7% dla kwoty 100 000 złotych na okres 92 dni. Promocja trwa do 29 lutego 2020 roku.

author
Patryk Byczek
20 stycznia 2020
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

T-Mobile Usługi Bankowe w Otwocku

T-Mobile Usługi Bankowe to oferta przygotowana przez Alior Bank i  sieć komórkową T-Mobile. Z usług i produktów instytucji można korzystać przez Internet i w placówkach stacjonarnych banku. Sprawdzamy dane oddziału T-Mobile Usługi Bankowe w Otwocku.

author
Patryk Byczek
16 marca 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Porównaj