Szlachetna Pożyczka w Kasie Stefczyka

Szlachetna Pożyczka w Kasie Stefczyka

author
Patryk Byczek
28 listopada 2017
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Kategoria
Szlachetna Pożyczka to nowy produkt kredytowy Kasy Stefczyka. Każda udzielona pożyczka to jednocześnie 50 zł przeznaczone na pomoc wybranej fundacji lub hospicjum. Oferta obowiązuje do 31.12.2017.

Akcja Szlachetna Pożyczka skierowana jest wyłącznie do członków Kasy Stefczyka. Szczegóły oferty:

Szlachetna Pożyczka

  • Kwota pożyczki: ustalana indywidualnie
  • Okres spłaty: 120 miesięcy
  • Tylko dla członków Kasy
  • Z każdej pożyczki 50 zł trafia na cel charytatywny
  • Także bez zaświadczeń o dochodach
  • Promocja do 31.12.2017
  • RRSO 12,20%

Na czym polega Szlachetna Pożyczka ?

Z każdej udzielonej pożyczki, Kasa Stefczyka przyznaje 50 zł na wskazany cel charytatywny. Do wyboru mamy:

1) Fundacja Pomocy Dzieciom i osobom chorym "Kawałek Nieba"

ul. Poznańska 14/8

84-230 Rumia

2) Fundacja Przystanek Schronisko

ul. Rymera 1A/26

43-190 Mikołów

3) Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Wawrzyoca

ul. Dickmana 6

81-109 Gdynia

JAK SKORZYSTAĆ ZE SZLACHETNEJ POŻYCZKI

Pożyczkę mogą otrzymać osoby, które są członkami Kasy Stefczyka. Cały proces wygląda następująco:

1. Wypełniamy formularz kontaktowy.

2. Pracownik SKOKu kontaktuje się z nami telefonicznie.

3. Przedstawienie oferty pożyczki.

4. Wizyta w placówce Kasy Stefczyka.

5. Wypłata pożyczki.

Jak widać nie jest to kredyt online, do otrzymania pieniędzy konieczna jest wizyta w placówce.

ILE TO KOSZTUJE

Kasa Stefczyka stosuje specyficzną politykę kredytową. Niezależnie od kwoty pożyczki, okres spłaty zawsze wynosi 120 miesięcy, czyli aż 10 lat. Na szczęście RRSO jest na bardzo atrakcyjnym poziomie – dla przykładu reprezentatywnego wynosi 12,20%.

Przykładowa symulacja kosztów pożyczki: pożyczamy 7000 zł na 120 miesięcy. Rata wyniesie 98,33 zł. Poniżej pełen przykład reprezentatywny:

Przykład reprezentatywny: całkowita kwota kredytu Szlachetna Pożyczka wynosi 7007,00 zł. Zmienna roczna stopa oprocentowania dla całkowitej kwoty kredytu wraz z kredytowanym kosztem (prowizją 693,00 zł) wynosi 9,30%. Łączny koszt prowadzenia rachunku IKS w (całym) okresie kredytowania wynosi 0,00 zł. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania: 12,20%. Czas obowiązywania umowy – 120 miesięcy, 119 miesięcznych rat równych: 98,82 zł oraz ostatnia 120. rata: 98,33 zł. Całkowita kwota do zapłaty: 11 857,91 zł w tym odsetki: 4 157,91 zł. Informacje podano na podstawie reprezentatywnego przykładu z dnia 02.10.2017r.

author
Patryk Byczek
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Podobne artykuły

Ile zarabia mediator?

Dobry mediator to taki, którego nie trzeba wzywać do każdego konfliktu, bo po jednych lub kilku mediacjach dana organizacja uczy się radzić sobie sama. Sprawdziliśmy, ile zarabiają mediatorzy.

author
Sandra Tessmer
15 listopada 2019
Jej obszarem zainteresowań w ramach pracy na stronie zadluzenia.com są pytania typu "ile kosztuje" oraz "ile zarabia," a jej teksty dostarczają czytelnikom wglądu w koszty różnych usług i życiowych wydatków, oraz średnie zarobki w różnych zawodach.

Promocja: „Płać i zyskaj 150 zł! Z Kontem 360o to proste” w Banku Millennium

W Banku Millennium trwa promocja, w której w zamian za założenie konta oraz spełnienie banalnych warunków promocji, Klienci mogą zgarnąć nagrodę w postaci 150 złotych w gotówce. Promocja trwa do 2 sierpnia 2021 roku. Sprawdź szczegóły oferty oraz jej regulamin.

author
Patryk Byczek
21 lipca 2021
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Santander Bank Polska partnerem 3. edycji Digital Festivalu

Santander Bank Polska poinformował w komunikacie prasowym, że został partnerem trzeciej edycji Digital Festivalu – największego tego typu wydarzenia w Polsce. Cały event trwa od 1 do 10 października 2021 roku. Sprawdzamy szczegóły.

author
Patryk Byczek
04 października 2021
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.

Podsumowanie gali konkursu SKO

W swoim najnowszym komunikacie PKO Bank Polski postanowił podsumować galę konkursu SKO (Szkolna Kasa Oszczędności), która odbyła się 18 października w Auli Wydziału Fizyki Politechniki Warszawskiej. Wydarzenie stanowiło okazję do wręczenia nagród zwycięzcom w roku szkolnym 2018/2019.

author
Alicja Hirsekorn
22 października 2019
Prawniczka, absolwentka Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Specjalizuje się w prawie konsumenckim i pracy, a także w aspektach prawniczych działalności gospodarczej. Autorka artykułów o zmianach w prawie finansowym.

Niemiecki Związek Banków zaproponował „cyfrowe euro”

W ostatnim czasie Niemiecki Związek Banków zaproponował dwuetapowe rozwiązanie, które mogłoby przenieść monetarny projekt realizowany przez Facebooka na unijne realia. Czy już wkrótce dojdzie do utworzenia i wdrożenia europejskiej kryptowaluty?

author
Alicja Hirsekorn
05 listopada 2019
Prawniczka, absolwentka Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Specjalizuje się w prawie konsumenckim i pracy, a także w aspektach prawniczych działalności gospodarczej. Autorka artykułów o zmianach w prawie finansowym.

T-Mobile Usługi Bankowe w Sosnowcu

T-Mobile Usługi Bankowe to oferta przygotowana przez sieć komórkową T-Mobile oraz Alior Bank. Z usług i produktów instytucji można korzystać przez Internet i w placówkach stacjonarnych. Sprawdzamy dane oddziału T-Mobile Usługi Bankowe w Sosnowcu.

author
Patryk Byczek
09 marca 2019
Ekspert finansowy, z zadluzenia.com związany od 2015 roku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. Redaktor naczelny portalu, specjalizuje się w analizie produktów finansowych, promocji bankowych i recenzowaniu kredytów.
Porównaj