Suntago Wodny Świat – opinie

Suntago Wodny Świat – opinie

author
Dominika Byczek
26 lutego 2020
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.
Kategoria

Chcesz pojechać do Suntago lub jesteś właśnie po wizycie w największym zadaszonym parku wodnym w Europie? Sprawdź opinie Klientów lub zostaw nam własną.

Suntago Wodny Świat zlokalizowany jest w centrum Polski, niedaleko Warszawy. Przez wiele osób już w dniu otwarcia został uznany za najlepszy obiekt wodny w kraju (konkurencja jest z resztą niewielka).

Plusy i minusy – opinie o Suntago

Zebraliśmy z Internetu dobre i złe strony, na które najczęściej wskazują osoby, które odwiedziły już Suntago. Naszymi wnioskami dzielimy się poniżej. Listę będziemy aktualizować wraz z nowymi komentarzami pojawiającymi się pod tym wpisem.

Najczęściej wskazywane dobre strony Suntago:

– wiele różnych typów zjeżdżalni,
– istnienie strefy 16+, do której nie ma wstępu z dziećmi,
– dostępność zjeżdżalni do zjazdu grupowego (w tym na pontonach),
– duża liczba leżaków,
– obsługa i ratownicy przy każdej zjeżdżalni,
– bardzo smaczna pizza,
– spory rozmiar obiektu,
– duża liczba basenów.

Potrzebujesz dodatkowej gotówki? Sprawdź najlepsze:

 

Kredyty przez Internet – wypłata nawet w 1 dzień

Pożyczki na dowód – wypłata nawet w 15 minut

Najczęściej wskazywane złe strony Suntago:

– niewiele miejsc do spędzania czasu z najmłodszymi (tylko jeden basen ma wydzieloną płytką część),
– małe jacuzzi,
– “nuda” dla rodzin z dziećmi poniżej 16. roku życia (rodzice muszą opiekować się dzieckiem, a nie mogą wejść z nim na żadne elementy strefy Relax),
– częsty brak asortymentu w punktach gastronomicznych,
– brak informacji o tym, że szafki w szatni wybiera się samodzielnie (wiele osób traci czas na poszukiwanie swojego numerka)
– niska jakość produktów w snack barze (“marketowe zapiekanki”),
– brak miejsc do odpoczynku dla dzieci (wszystkie atrakcje kierowane są do dzieci aktywnych fizycznie),
– słabe nagłośnienie komunikatów,
– brak podziału na damską i męską szatnię.

Przede wszystkim Klienci podkreślają, że osoby, które chcą jak najmniej doświadczyć negatywów parku wodnego Suntago, powinny odwiedzać go najlepiej we wczesnych godzinach porannych i w dni robocze. Weekendy odznaczają się bardzo dużym zatłoczeniem parku.

Ciekawą rzeczą komentowaną przez odwiedzających Suntago jest też kwestia obowiązku korzystania z sauny bez kostiumu. Oczywiście istnieje opcja wejścia do sauny w ręczniku, ale wiele osób jest zdegustowanych takim wymogiem (choć jest to uniwersalny wymóg tzw. kultury saunowania). Klienci wskazują również na nieprzyjemne sytuacje, które wyniknęły z tytułu powyższego obowiązku (mówią o nadużyciach szczególnie ze strony mężczyzn w stosunku do kobiet).

Suntago Wodny Świat – dane adresowe

Park of Poland

Ul. Nowy Świat 1
96-300 Wręcza, Polska

Biuro Park of Poland

ul. Fosa 41/11
02-768 Warszawa, Polska


Źródło informacji i grafik użytych w artykule:

https://parkofpoland.com/pl/

Źródło opinii Klientów:

Grupa na Facebooku “Park of Poland Suntago – OPINIE” https://www.facebook.com/groups/636794950224759/

author
Dominika Byczek
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wszystkie komentarze

Andrzej :)
Andrzej :)
2020-11-10 16:41:17

sauna nie wymaga nagości ale nagość w saunie pomaga plus trzeba do tego się przyzwyczaić. Trzeba wyważyć swoje zachowanie by dostosować się do otaczających, szanuję kobiety i jeśli nie są nago to staram się choć delikatnie zakryć skarby :) albo usiąść tak by ich nie było widać. Na pewno łatwiej nago jeśli saunarium pilnuje zasad i co najmniej nie wpuszcza ludzi w kostiumach. A najważniejsze to tak spędzać czas żeby odpocząć i dać odpocząć innym!

2020-09-15 17:57:04

Nie polecam , pojechałem pierwszy raz w sierpniu 2020r , ludzi dwa razy więcej wpuszczono niż dopuszczalne , wszędzie ścisk , pływające fekalia w basenach , tłok , mega długie kolejki i ludzie mdlejący na potęgę , odradzam szkoda pieniędzy na ten syf !!! pierwszy i ostatni raz tam byłem

Saunowicz
Saunowicz
2020-08-17 11:09:30

Nagość w saunie podyktowana jest względami zdrowotnymi. Będąc pierwszy raz w saunie, zachowałem się jak inni już tam przebywający, więc wszedłem w spodenkach, przez co odparzyłem sobie tyłek. Następnego dnia pozbyłem się już spodenek i okryty ręcznikiem korzystałem z uroków sauny. Było o wiele lepiej, choć nadal nie czułem się komfortowo, gdyż inni wchodzili w strojach kompleksowych. O ile siedząc w saunie było ok, o tyle jak chciałem zmyć z siebie pot pod prysznicem, musiałem zakładać spodenki. Ta gimnastyka z zakładaniem ich była niewygodna. Kolejnym razem postanowiłem, że pomimo obecności tekstylnych wchodzę pod prysznic nago. Trochę miałem tremę bo była to sauna koedukacyjna. Pewnie ludzie się gapił, ale starałem się nie zwracać na to uwagi. Później było już tylko łatwiej. Bez problemu zdejmowałem ręcznik i wchodziłem do basenu chłodzącego mimo iż w okół byli Panowie i Panie w kostiumach. A najlepiej czułem się jak pojawiły się 2 pary, które bez skrępowania korzystały nago z prysznica i basenu chłodzącego. Saunowali również nago i w takich warunkach również mogłem odsłonić ręcznik i wtedy było najbardziej komfortowo. To że były nagie kobiety nie powodowało u mnie podniecenia, choć miałem wcześniej obawę że będzie inaczej i nie będę w stanie tego kontrolować. To że były nagie kobiety, było dla mnie bardziej komfortowe niż jak były kobiety ubrane. Drodzy czytelnicy, jeśli nie macie zboczenia, to uszanujcie innych saunowiczów i jak przychodzić do sauny, to nago, a wcześniej proponuję zapoznać się z zasadami skanowania. Jeśli ktoś nie ma odwagi korzystania z sauny koedukacyjnej, to może zacząć od tych przeznaczonych wyłącznie dla kobiet lub mężczyzn, a jeśli i to jest dla nich problemem, to nie muszą z sauny korzystać.

Podobne artykuły

Skarga na czynności komornika – wzór

Komornik działa niezgodnie z prawem? Nie wykonuje swoich obowiązków? Zawsze przysługuje Ci złożenie skargi na czynności komornicze. Sprawdź kompendium wiedzy na ten temat i pobierz darmowy wzór skargi na czynności komornika.

author
Dominika Byczek
15 maja 2022
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Deutsche Bank w Toruniu

Deutsche Bank Polska to bank z siedzibą w Warszawie. Adresatami oferty banku są zarówno Klienci detaliczni, jak i przedsiębiorcy. W Toruniu znajduje się oddział Deutsche Banku.

author
Dominika Byczek
15 listopada 2017
Ekspertka finansowa, redaktorka, magister Uniwersytetu Gdańskiego. Z zadluzenia.com związana od 2014 roku, redaktor naczelna portalu do 2020 roku. Specjalizuje się w tworzeniu poradników finansowych.

Jak zamknąć konto w ING Banku Śląskim?

Klienci, którzy chcą zamknąć konto w banku, z reguły szukają takiej opcji w bankowości internetowej. Niestety – w ING Banku Śląskim takiej możliwości nie ma. Sprawdź, jak zamknąć konto w ING Banku Śląskim.

author
Dorota Grycko
28 października 2023
Ekspertka finansowa na zadluzenia.com od 2021, absolwentka filologii polskiej Uniwersytetu Gdańskiego. Specjalizuje się w edukacji, także finansowej, pomagając czytelnikom zrozumieć i kontrolować swoje finanse.

Chwilówki Kraków

Potrzebujesz pożyczki chwilówki dostępnej dla osób mieszkających w Krakowie? Zobacz najlepsze oferty zebrane w naszym rankingu. Wszystkie poniżej przedstawione dostępne są bez wychodzenia z domu. Najwyższa kwota pożyczki to 15 000 zł.

author
Aleksandra Gościnna
15 marca 2022
Ekspertka finansowa, magister Uniwersytetu Gdańskiego i absolwentka studiów podyplomowych na UW. W latach 2021-2023 redaktor naczelny zadluzenia.com. Specjalistka ds. e-marketingu i promocji online.

Kiedy komornik zwraca pieniądze?

Zadaniem komornika sądowego jest między innymi egzekucja środków, z którymi zalega osoba zadłużona. W niektórych przypadkach może dojść do zajęcia przez niego konta bankowego należącego do dłużnika. Komornik pobiera odpowiednią ilość środków w celu uregulowania zaległości. Zdarzają się sytuacje, w których kwota zarekwirowanych pieniędzy jest za duża. Sprawdźmy kiedy komornik zwraca pieniądze, co zrobić w takim przypadku, a także jak ubiegać się o zwrot.

author
Julia Wierciło
03 listopada 2023
Ekspertka finansowa, związana z zadluzenia.com od 2022 roku. Absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku. Znana z niekonwencjonalnego podejścia do świata finansów. W artykułach przyjmuje perspektywę bycia blisko ludzi.

Gerda Broker – nowy podmiot na liście KNF

KNF 10 kwietnia zaktualizował listę ostrzeżeń publicznych. Znalazły się na niej trzy nowe podmioty. Jednym z nich jest zajmująca się głównie dużymi inwestycjami nieruchomościowymi spółka Gerda Broker. Pomimo dość ryzykownej sfery zainteresowań firma reklamuje się „pewnym” zyskiem za podjęcie inwestycji.

author
Alicja Hirsekorn
11 kwietnia 2019
Prawniczka, absolwentka Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Specjalizuje się w prawie konsumenckim i pracy, a także w aspektach prawniczych działalności gospodarczej. Autorka artykułów o zmianach w prawie finansowym.
Porównaj